Խոհանոց

Անմահական համեղ և փափուկ կոտլետներ պատրաստված կաթով

Անմահական համեղ և փափուկ կոտլետներ պատրաստված կաթով:

Բաղադրամասեր

Հավի աղացած միս – 500 գ, խաշած ձու – 2 հատ, հաց – 2-3 կտոր, սոխ – 1 հատ, մաղադանոս, կաթ – 200 մլ, կարագ – 20 գ, ալյուր – 1/2 բաժակ, քերած պանիր – 100 գ, աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, սոդա՝ դանակի ծայրով։

Կոտլետներ պատրաստման եղանակը

Թրջել հացը 100 մլ կաթի մեջ: Մսաղացով անցկացնել սոխը և հացն այն կաթի հետ, որի մեջ այն դրված էր: Ավելացնել զանգվածն աղացած մսին, աղ և պղպեղ ցանել և լավ խառնել:

Պատրաստել միջուկը

Խաշած ձուն, պանիրը և պինդ կարագը քերել, ավելացնել մանրացրած կանաչին, խառնել: Մի փոքր ֆարշ վերցնել, տալ նրան բլիթի տեսք, կենտրոնում մի փոքր միջուկ դնել:

Եզրերն ամրացնել, տալ կոտլետի ձև: Ձուն հարել 100 մլ կաթի հետ, ավելացնել ալյուր, սոդա, մի փոքր աղ և պղպեղ ցանել: Թաթախել կոտլետները ձվային զանգվածի մեջ և տապակել թավայում տաք բուսայուղով:

Կիսվեք էջում