Ինչպես տնային պայմաններում պատրաստել Շոկ մանժե
Ինչպես տնային պայմաններում պատրաստել Շոկ մանժե
Սառեցված վիճակում այս աղանդերը նման է պաղպաղակի, իսկ երբ հալվում է, ավելի շատ սուֆլեի է նման։ Նրբաճաշակ, բայց միևնույն ժամանակ պարզ աղանդերը արժանի ավարտ կլինի ցանկացած տոնական խնջույքի կամ ընտանեկան ընթրիքի համար:
Շոկ մանժե հրաշալի բաղադրատոմս՝ արագ և համեղ:
Բաղադրությունը՝
Ձու – 3 հատ
Շաքարի փոշի – 7 գրամ
Սերուցքային կարագ (սենյակային ջերմաստիճանի) – 100 գրամ
Սև շոկոլադ – 100 գրամ
Կոնյակ – 1 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը՝
Ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցն առանձնացնել: Սպիտակուցը լցնել տարրայի մեջ ու լավ հարել, այնքան մինչև սպիտակ զանգվածի վերածվի, այնուհետ ավելացնել շաքարի փոշին ու շարունակել հարել:
Կաթսային մեջ ջուր լցնել դնել գազօջախին, որպեսզի եռա: Շոկոլադը դնել երկաթյա տարրայի մեջ ու թողնել գոլորշու վրա այնքան մինչև հալվի:
Կարագն ու դեղնուցը լավ հարել՝ ստանալով միասեռ զանգված: Այնուհետ ավելացնել կոնյակն ու շոկոլադը:
Ստացված զանգվածին ավելացնել սպիտակուցից ու շաքարի փոշուց ստացված զանգվածն ո շարունակել լավ խառնել: Այնուհետ լցնել պաղպաղակի տարրաների մեջ ու 2 ժամ թողնել սառցախցիկում:
Մատուցելիս զարդարել քերած ընկույզով: