10 հնարք, մթերքները երկար ժամանակ երկար պահելու համար
10 հնարք, մթերքները երկար ժամանակ երկար պահելու համար
1. Ելակ
Ելակի ամանի տակ մի քանի անձեռոցիկ դիր:
2. Սմբուկ
Պետք է պահել սառնարանում՝ շարելով մի շարքով և պարկացուով ծածկելով: Սմբուկը թարմ է մնում մեկ ամսից ոչ ավել:
3. Վարունգ
Բանջարեղենի մասում վարունգն առանց խնդրի պահվում է 3-4 օր: Այդ ժամկետը մինչև 10 օր երկարաձգելու համար բավարար է վարունգը տեղավորել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ (տոպրակը չի կարելի փակել) և ծածկել խոնավ թանզիֆով:
4. Լոլիկ
Պետք է պահել բանջարեղենի բաժնում: Վրայից կոթեր դնելով և ամեն շերտի վրա թուղթ դնելով՝ կկարողանաս պահպանման ժամկետը երկարաձգել մինչև 10 օր:
Պահպանման ժամկետը մինչև 14 օր երկարաձգել կարելի է սովորական ջրով: Մաքուր տարայի մեջ հեղուկ լցրու և մեջը դիր լվացած գազարը:
5. Բողկ
Կարելի է պահպանել մինչև 7 օր: Պետք է պոլիէթիլենային կափարիչով մաքուր ապակե տարա և մի քիչ ջուր պատրաստել: Նախ՝ ապակե տարայի մեջ 2 ճ/գ ջուր լցրու, հետո դիր բանջարեղենը և կափարիչով փակիր տարան:
6. Ավոկադո
Եթե չհասած է, դիր թղթե տոպրակի մեջ և թող մի քանի օր հասնի սենյակային ջերմաստիճանում: Երբ հասնի, դիր փակվող տոպրակի մեջ, ապա՝ սառնարան:
7. Ծնեբեկ
Թարմ ծնեբեկը դիր ջրով բաժակի մեջ, հետո՝ սառնարան:
8. Բրոկոլի և ծաղկակաղամբ
Թարմ բանջարեղենը դիր ջրի մեջ, ծածկիր խոնավ սրբիչով: Մի մոռացիր ջուրը պարբերաբար փոխել:
9. Նեխուր
Պահիր սառնարանում՝ կերակրի փայլաթիթեղով փաթաթված:
10. Բուլղարական պղպեղ
Ամեն պղպեղն առանձին փաթաթիր թղթե անձեռոցիկով: