Խոհանոց

Գազարով և հավի մսով համեղ աղցան

Գազարով և հավի մսով համեղ աղցան

Բաղադրիչներ

հավի կրծքամիս – 100գր

գազար – 100գր

տաքդեղ – 100գր

սխտոր – 1 պճեղ

բուսայուղ – 2ճ/գդ

թթվասեր – 2ճ/գդ

աղ – ըստ ճաշակի

պղպեղ սև – ըստ ճաշակի

Գազարով և հավի մսով համեղ աղցան

Պատրաստման եղանակ՝

Գազարը և տաքդեղը կտրատում ենք ձողիկներով:

Մանրացնում ենք հավի կրծքամիսը և տապակում բուսայուղով պատված թավայում մինչև եփելը և թեթևակի կարմրելը:

Խառնում ենք տապակված հավի կրծքամիսը կտրատված բանջարեղենների հետ, վրան ճզմում սխտորը, համեմում աղ և պղպեղով: Ստացված զանգվածը լավ խառնում ենք թթվասերով:

Գազարով և հավի մսով աղցան, որի պատրաստումը Ձեզանից կխլի ընդամենը 20 րոպե: Կարելի է համեմել ինչպես մայոնեզով, այնպես էլ թթվասերով:

Կիսվել