Որքանո՞վ վնասակար կարող է լինել շատ տաք ու թունդ թեյը
Որքանո՞վ վնասակար կարող է լինել շատ տաք ու թունդ թեյը
Պարզվում է, որ շատ տաք, վառող թեյը վնասակար է մեր օրգանիզմի համար: Եվ եթե ըմպելիքը նաև շատ թունդ է, ապա վտանգը կրկնապատկվում է:
Բրիտանացի դիետոլոգները եկել են այդ եզրակացության՝ ուսումնասիրելով անալիզների մանրամասնությունները:
Բանն այն է, որ չափազանց տաք թեյը գրգռում է ոչ միայն կոկորդի լորձաթաղանթը, նաև կերակրափողը, ստամոքսի պատերը, և այս ամենից կարելի ստանալ շատ լուրջ հիվանդություններ:
62 աստիճանից բարձր ջերմաստիճանով թեյը կարող է հանգեցնել աղեստամոքսային համակարգի հիվանդությունների:
Թեյի իդեալական ջերմաստիճանը 56 աստիճան է: Իսկ չափազանց թունդ թեյը, որ պարունակում է շատ կոֆեին, կարող է համարվել անքնության և միգրենի պատճառ: