Օգտակար

Սխտորում պարունակվող ալիցինը բնական հակաբիոտիկ է, որն ընդունակ է պայքարելու բորբոքումների դեմ

Սխտորում պարունակվող ալիցինը բնական հակաբիոտիկ է, որն ընդունակ է պայքարելու բորբոքումների դեմ։

Սխտորի բուժական հատկանիշները հայտնի էին դեռ շումերներին, ովքեր հազարամյակներ առաջ օգտագործում էին այն ջերմությունն իջեցնելու, ուռուցքները բուժելու և թունավորումների ժամանակ:

Նրա մեջ պարունակվող ալիցինը բնական հակաբիոտիկ է, որն ընդունակ է պայքարելու բորբոքումների դեմ, ճնշելու մանրէների բազմացումը, բարձրացնելու իմունիտետը:

Եթե այս կամ այն տեսքով սխտոր ուտեք ամեն օր, ապա ճնշումը կիջնի 15 նիշով:

Սխտորը, որը պահպանվում է սենյակային ջերմաստիճանում, 8 ամիս հետո կորցնում է իր հատկությունները:

Սխտորի հրաշագործ հատկությունները պահպանելու և ուժեղացնելու համար ժողովրդական բժշկությունն առաջարկում է տարատեսակ թուրմերի բաղադրատոմսեր:

1. Սխտորով և սպիրտով թուրմ՝

անոթները մաքրելու համար 350 գ սխտորը մաքրել և դարձնել խյուս: Ստացված խյուսին ավելացնել 200 մլ բժշկական սպիրտ:

Ստացված խառնուրդը լցնել բանկայի մեջ, պինդ փակել և 10 օր պահել մութ տեղում:

Դրանից հետո քամել թուրմը և թողնել ևս 3 օր: Օգտագործել սառը կաթի հետ (60 գ՝ մեկ ընդունման համար) ամեն օր՝ սնունդ ընդունելուց առաջ: Օգտագործել 10 օր:

Այս հիասքանչ միջոցը մաքրում է օրգանիզմը ավելորդ ճարպերից, մաքրում է անոթները, բարելավում է նյութափոխանակությունը, բարձրացնում է իմունիտետը:

2. Սխտորային թուրմ՝ պատրաստված կարմիր գինով

վերցնել սխտորի 12 ատամիկ և 750 մլ կարմիր չոր գինի: Պետք է օգտագործել միայն բնական գինի և սխտոր:

Յուրաքանչյուր ատամիկը կիսել 4 մասի, լցնել ապակե բանկայի մեջ, ավելացնել գինին և պինդ փակել:

2 շաբաթ դնել պատուհանագոգին: Ամեն օր խառնել թուրմը: 2 շաբաթ անց քամել այն և լցնել մուգ տարայի մեջ:

Այն պետք է ընդունել մեկական թ/գ՝ սնունդ ընդունելուց 5-7 րոպե առաջ, 30 օր:

Թուրմը դուրս է մղում հոդերից ավելորդ աղը, ամրացնում է սրտի անոթները, բարձրացնում է իմունիտետը, բարելավում է նյութափոխանակությունը և մաքրում է արյան կազմը:

3. Թուրմ կիտրոնով, մեղրով և սխտորով՝

Մանրացնել 4 գլուխ սխտոր: 6 կիտրոն կտրատել քառակուսիների: Այդ ամենը խառնել 200 գ մեղրի հետ:

Ստացված խառնուրդը լցնել 3 լիտրանոց բանկայի մեջ և վրան ավելացնել (մինչև բանկայի վերջը) եռացրած տաք ջուր:

Դնել սառնարանը 4 օր: Պետք է խմել ստացված թուրմն առավոտյան սնունդ ընդունելուց 20 րոպե առաջ: Սկզբում խորհուրդ է տրվում օգտագործել 1/4 բաժակ, հետո հասցնել մինչև 1/2 բաժակի:

Սխտորը՝ կիտրոնով և մեղրով, կիջեցնի խոլեստերինի մակարդակը, կմաքրի անոթները, կբարելավի սրտի աշխատանքը, կբարձրացնի օրգանիզմի ընդհանուր տոնուսը:

Սխտորով պատրաստված բոլոր թուրմերն ունեն նաև հակացուցումներ:

Այն խորհուրդ չի տրվում ընդունել մարդկանց, ովքեր ունեն ստամոքսի հիվանդություններ: Հակացուցված են դրանք նաև հղի կանանց և կերակրող մայրերին:

Կիսվել նյութով