Կրեմով շոկոլադե թխվածք, շատ համեղ և արագ պատրաստվող
Կրեմով շոկոլադե թխվածք, շատ համեղ և արագ պատրաստվող։
Բաղադրամասեր խմորի համար
Կաթ – 2 բաժակ, Ալյուր – 2 բաժակ, Շաքարավազ – 1.5 բաժակ, Կակաո – 6 ճ/գ, Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
Կրեմի համար
Կաթ – 2 բաժակ, Ալյուր – 3 ճ/գ, Շաքարավազ – 1 բաժակ, Ձու – 1 հատ, Շոկոլադ – 1 սալիկ
Ձևավորման համար
Թարմ հատապտուղ, նռան հատիկներ
Շոկոլադե թխվածքի պատրաստման եղանակը
Թասի մեջ լցնել ալյուրը, շաքարավազը, կակաոն և փխրեցուցիչը, ավելացնել տաք կաթը, խառնել, չհարել: Ստացված ջրիկ խմորը լցնել թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճան ջեռուցում 40 րոպե:
Առանձին տարայի մեջ կաթը հասցնել եռման աստիճանի: Մեկ ուրիշ թասի մեջ հարել ձուն, շաքարավազի և ալյուրի հետ, վրան ավելացնել տաք կաթը և անընդհատ խառնելով մարմանդ կրակի վրա՝ հասցնել եռման աստիճանի:
Ավելացնել կտրատված շոկոլադե սալիկը և խառնել մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
Սառած խմորը կիսել 2 մասի, ամբողջությամբ պատել կրեմով և զարդարել թարմ հատապտուղով և նռան հատիկներով: