Փշատ խորհուրդ է տրվում ուտել նիհարել ցանկացողներին․ փշատի բուժիչ հատկությունները
Ինչպես օգտագործել փշատ և դրա օգտակար հատկությունները մի շարք հիվանդությունների բուժման դեպքում։
Bavnews.am-ը ձեզ է ներկայացնում փշատի օգտագործման եղանակը և կարևոր, օգտակար հատկությունները մի շարք հիվանդությունների բուժման դեպքում։
Խոհարարության մեջ՝
Պտուղները հարուստ են շաքարով, ուստի դրանք օգտագործվում են ալկոհոլային խմիչքների արդյունաբերության մեջ` լիկյոր պատրաստելու և հրուշակեղենի արդյունաբերության մեջ (քաղցրավենիք մրգեր, հրուշակեղենի ալյուր և այլն):
Այն վաղուց օգտագործվում էր բոլոր տեսակի հիվանդությունների բուժման դեպքում, ինչպես նաև լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ:
Բացի այդ, նեղատերև փշատենու պտուղները պարունակում են 50% բնական շաքար, որը շատ հաճախ օգտագորշվում է օշարակների և քաղցր ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Սակայն անգամ նման քանակությամբ շաքար պարունակելով, այն ունի ցածր կալորիականություն:
Փշատի բուժիչ հատկությունները
Հիվանդությունների դեպքում՝
Այն խորհուրդ է տրվում ուտել նիհարել ցանկացողներին։
Այն քաղցրավենիքի հիանալի փոխարինող է, ինչպես նաև նրանց, ովքեր տառապում են սրտի անբավարարությունից։
Կոմպոտը կարելի է պատրաստել թարմ փշատից, իսկ ալյուրից կարելի է պատրաստել ժելե և այլ ուտեստներ: Պտուղը խորհուրդ է տրվում նաև լուծի դեմ:
Ժողովրդական բժշկության մեջ ստամոքս-աղիքային հիվանդությունների համար օգտագործվում են պատրաստուկներ որպես ուժեղ հակաբորբոքային:
Տնային պայմաններում կարոշելի է պատրաստել հետևյալ միջոցը
50 գր․ փշատ մանրացնել, թողնել երկու կամ երեք բաժակ սառը ջուր 6 ժամվա ընթացքում, քամել, լցնել մնացած զանգվածը երկու բաժակ եռացող ջրի մեջ և խառնել: Խմեք օրական երեքից չորս անգամ սնունդից առաջ և հետո՝ երկու-երեք ճաշի գդալ:
Այն օգտակար է ստամոքսի և հաստ աղիքի բորբոքային հիվանդությունների դեպքում: Սակայն օգտագործումից առաջ խորհրդակցե՛ք ձեր բժիշկի հետ։