7 մթերք, որոնք խոչընդոտում են քաղցկեղային բջիջների առաջացմանը
7 մթերք, որոնք խոչընդոտում են քաղցկեղային բջիջների առաջացմանը
Քաղցկեղային բջիջները շատ արագ սկսում են մարդու օրգանիզմը դանդաղորեն սպանելու իրենց գործունեությունը:
Հաճախ քաղցկեղային բջիջների ավերիչ ազդեցության դեմ պայքարում են քիմիաթերապիայի միջոցով: Սակայն այդ պրոցեդուրան ոչ միշտ է դրական արդյունք ունենում:
Ձեզ ենք ներկայացնում 7 մթերք, որոնք քաղցկեղային բջիջների տարածման դեմ բնական միջոցներ են: Այս մթերքները խոչընդոտում են մարդու օրգանիզմում ուռուցքային բջիջների զարգացմանը:
1. Կարմիր գինի
Կարմիր գինին պարունակում է շատ հզոր մոլեկուլներ՝ «ռեսվերատրոլներ», որոնք խաղողի կեղևում պարունակվող հզոր հակաօքսիդանտ են: Հենց այս նյութն է պայքարում բակտերիաների, վիրուսների և սնկերի դեմ:
Կարմիր գինու 225 միլիգրամը պարունակում է 640 մկգ ռեսվերատրոլ: Այս նյութը, որպես կանոն, ընդունում են օրական 200-600 մկգ չափաբաժնով:
2. Լոլիկ
«Լիկոլեն» կոչվող նյութը հայտնի է քաղցկեղային բջիջների դեմ իր պայքարով: Լոլիկն այս նյութի իդեալական աղբյուր է:
3. Քրքում
Քրքումը պարունակում է «քուրքումին» կոչվող ակտիվ բաղադրիչ: Այն կանխում է կրծքագեղձի, թոքերի, ստամոքսի, լյարդի, աղիների քաղցկեղը և այլն:
4. Հապալաս
Հապալասի հյութը զսպում է քաղցկեղային բջիջների տարածումը, իսկ հապալասի էքստրակտը կրճատում է ուռուցքները և դադարեցնում է վնասակար բջիջների բազմացումը:
5. Ազնվամորի
Ազնվամորին կարևոր դեր է խաղում թթվեցման գործընթացի և բորբոքման նվազման գործում՝ այդպիսով դադարեցնելով քաղցկեղային բջիջների բազմացումն օրգանիզմում:
6. Սուրճ և կանաչ թեյ
Այս 2 տարածված ըմպելիքները հսկայական քանակությամբ հակաքաղցկեղային նյութեր են պարունակում:
7. Մուգ շոկոլադ
Մուգ շոկոլադը պարունակում է նյութեր, որոնք նպաստում են սրտի առողջության ամրացմանը, չարորակ ուռուցքային բջիջների դեմ պայքարին: Նաև լավացնում են տրամադրությունը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Bavnews.am-ը