Ընկույզով արքայական տորթ, որը պատրաստվում է առանց ալյուրի
Ընկույզով արքայական տորթ, որը պատրաստվում է առանց ալյուրի
Այս տորթը իրոք որ արքայական է: Այն ունի չափազանց նուրբ համ, որը հիշեցնում է ”Snickers” – ի համ: Այս արքայական տորթի բաղադրատոմսը շատ հեշտ է, քանի որ այն ինչ պետք է պատրաստելու համար, կա ցանկացածի տանը:
Բաղադրիչները՝
Ձու – 10 հատ
Շաքարի փոշի – 240գր
Ընկույզ – 500գր
Օսլա – 2ճ.գ
Կակաո – 2ճ.գ
Շաքարի փոշի – 160գր
Կոնյակ – 1ճ.գ
Կաթ – 100մլ
Կարագ – 200գր
Պատրաստման եղանակը՝
Սպիտակուցը առանձնացնել դեղնուցից: Սպիտակուցը լցնել խորը ամանի մեջ, վրան ավելացնել շաքարի փոշին և ծփել:
Ավելացնել օսլան սպիտակուցի մեջ և զգուշորեն խառնել:
Ընկույզը մաքրել և ավելացնել սպիտակուցի մեջ:
Այնուհետտև այս զանգվածը տեղապոխել գազոջախ և 180-120 աստիճանի տակ եփել:
Ինչպես պատրաստել արքայական տորթի կրեմը՝
Ամանի մեջ լցնել 200գր կարագ, հարիչով հարել այն:
Առանձին տարայի մեջ խառնել շաքարի փոշին և դեղնուցը, հարել հարիչով:
Ձվի զանգվածի մեջ քիչ-քիչ ավելացնել կաթ և խառնել: Զանգվածը ավելացնել թավայի մեջ, դնել գազի վրա և եփել ցածր կրակի վրա, թույյլ չտալով որ այն եռա: Հենց առաջ գան առաջին պղպջակները, վերցրեք այն կրակից և թողեք որ սառի:
Սառած կրեմը խառնել կարագի հետ, կակաոն լցնել, այնուհետև 1ճ.գ ավելացնել ալկոհոլը: Կրեմը հարել հարիչով:
Տաք թխվածքը տաք վիճակով բաժանել երկու մասի և թողնել որ սառչի:
Թխվածքի մի մասը դնել թղթի վրա, և վրան քսել կրեմը, վրան դնել երկրորդ մասը: Այնուհետև քսել շոկոլադը և ընկույզը լցնել վրան: