Անչափ համեղ տորթ՝ առանց թխելու. «Նրբություն»
Անչափ համեղ տորթ՝ առանց թխելու. «Նրբություն»: Այս բաղադրատոմսը կգնահատեն շատ – շատերը, բայց հատկապես այն հատուկ բազմազբաղ տանտիրուհիների համար է:
Բաղադրատոմսը կարելի է փոփոխել ըստ ճաշակի՝ ավելացնելով մրգեր, հատապտուղներ, ընդեղեն կամ շոկոլադ:
Կրեմի բաղադրիչները՝
Բլիթներ – 200գր
Ձու – 3հատ
Խտացրած կաթ – 250գր
Կաթ – 400մլ
Վանիլ – 1-2 թ/գդ
կարագ – 200գր
Գլազուրի բացադրիչներ՝
Շաքարավազ – 4 ճ/գդ
Կակաո – 4 ճ/գդ
Կաթ – 12 ճ/գդ
Համեղ տորթ պատրաստման եղանակը՝
Հարել ձուն՝ ստանալով միասեռ զանգված, ավելացնել կաթը, խտացրած կաթը, վանիլն ու լավ խառնել: Կաթսան դնել մարմանդ կրակին՝ խառնուրդը հասցնելով եռման աստիճանի: Պատրաստի կրեմը վերցնել կրակի վրայից և թողնել, որ սառչի:
Գլազուրի համար նախատեսված բաղադրիչները լցնել տարայի մեջ ու մարմանդ կրակին դնելով խառնել այնպես, որ ստացվի միասեռ զանգված՝ առանց գնդիկների: Երբ զգաք, որ զանգվածը թանձրացել է, վերցրեք կրակից:
Կարագը բաժանել քառակուսաձև մասերի ու թողնել, որ մի քիչ փափկի, այնուհետև մի փոքր հարել հարիչով: Կամաց – կամաց ավելացնել կրեմին:
Թխելու համար նախատեսված տարան թղթապատել: Առաջին շերտով դնել բլիթներն ու վրան կրեմ քսել ու այս եղանակով շարունակել, մինչև որ բլիթները վերջանան:
Վերջում տորթի վրա ավելացնել գլազուրը ու դնել սառնարանում՝ 3-4 ժամ:
Բարի ախորժակ