Հավի տապակա. ջեռոցում տապակված հավի բդիկ՝ հյութալի սոուսով
Հավի տապակա. ջեռոցում տապակված հավի բդիկ՝ հյութալի սոուսով
Հավի տապակա. Համեղ և ախորժելի խորտիկ
Առաջարկում ենք ձեզ պատրաստել հավի տապակա` ամենահեշտ և ամենահամեղ բաղադրատոմսով:
Ջեռոցում տապակված հավի բդիկ կամ յուղալի սոուսով պատված ցանկացած հատված այս բաղադրատոմսով կստացվի հյութալի և փափուկ, որը հիանալի կերպով համադրվում է ցանկացած խավարտի կամ թեթև ուտեստի հետ:
Հավի տապակա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
– Հավի բդիկներ 10 հատ
– Աղ և համեմունքներ` ըստ ճաշակի
– Սոյայի սոուս 80 մլ
– Մեղր 3 ճաշի գդալ
– Բուսական յուղ 50 մլ
– Սխտոր 4 պճեղ
– Կարտոֆիլ՝ ըստ ցանկության
– Սունկ 6 հատ
– Սերուցք 100 մլ
– Կանաչի՝ ըստ ճաշակի
Լվանալ միսը և կտրվածքներ անել ամբողջ մակերեսին:
Աղը և տարբեր համեմունքները, խառնել, շփել մսին:
Խառնել սոյայի սոուսը, մեղրը և բուսական յուղը, կտրատած սխտորն ու պղպեղը:
Լցնել միսը սոուսի մեջ և խառնել այնպես, որ մարինադով ներծծվեն մանրաթելերը:
Թողնել առնվազն 1 ժամ:
40 րոպե տապակել 190 աստիճանով տաքացված ջեռոցում:
Ցանկացած քանակի կարտոֆիլը եփել հենց կեղևով:
Կտրել սունկը կտորներով և տապակել չոր տապակի մեջ, մինչև հեղուկը գոլորշիանա, այնուհետև լցնել 120 մլ ջուրը և եփել կափարիչով ծածկված:
Կարտոֆիլը հենց կեղևով, կտրել կտորներով և ավելացնել սնկին, աղ և պղպեղ անել, մի քանի րոպե եփել՝ կափարիչով ծածկված, ավելացնել կտրատած կանաչիները և մանրացված սխտորը:
Ավելացնել սերուցքը և եփել 5 րոպե:
Մատուցել կարտոֆիլով և սնկով զարդարված հավի բդիկները:
Արդյունքն անպայման ձեզ դուր կգա, նման անուշաբույր և հագեցնող հիանալի հավի բդիկները կդառնան ձեր ամենահաճախակի պատրաստվող ուտեստը:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր՝ Baxadratomser.am