Իտալական թխվածք` շերտավոր խմորով և նուրբ կրեմով
Իտալական թխվածք` շերտավոր խմորով և նուրբ կրեմով
Առաջարկում ենք պատրաստել իտալական թխվածք, որի համար պետք է ընդամենը երեք բաղադրիչ՝ շերտավոր խմոր, կրեմ և շաքարի փոշի։
Իտալիայի Բարի քաղաքում այս խմորեղենն առաջարկվում է, որպես աղանդեր բոլոր հրուշակեղենի խանութներում, պիցցերիաներում և սրճարաններում, քանի որ դրանք պարզապես հիանալի տեսք ունեն, մեծ պահանջարկ կա, և դրանք բավականին պարզ են պատրաստվում:
Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 500 գ շերտավոր խմոր առանց խմորիչի
- շաքարի փոշի
Կրեմի համար
- 3/4 բաժակ կաթ
- 3/4 բաժակ 35% յուղայնության սերուցք
- 4 դեղնուց
- 1/2 բաժակ շաքարավազ
- 2,5 ճաշի գդալ ալյուր
- 1/2 թ/գդ վանիլի էքստրակտ
Իտալական թխվածք պատրաստման եղանակը
Կաթը և սերուցքը լցնել կաթսայի մեջ, դնել կրակի վրա և տաքացնել, բայց չհասցնել եռման աստիճանի։ Հեռացնել կրակից և թող մի փոքր սառչի:
Մեկ այլ կաթսայի մեջ հարել դեղնուցներն ու շաքարավազը, ապա ավելացնել ալյուրն ու վանիլի էքստրակտը։
Այս զանգվածը քիչ-քիչ լցնել տաք կաթի մեջ՝ անընդհատ հարելով։ Դնել թույլ կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփել մինչև թանձրանա, մոտ 5 րոպե։
Կրեմը լցնել ամանի մեջ, երեսը ծածկել թաղանթով (մակերեսին կեղև չառաջանալու համար) և թողնել սառնարանում 3 ժամ։
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180°C։
Շերտավոր խմորից կտրել 12 հավասար քառակուսի (մոտ 8×8 սմ): Դնել յուղաթղթով պատված տապակի վրա։ Խմորը պատառաքաղով մի քանի տեղից ծակել, շաքարավազ ցանել և թխել 20 րոպե։
Խմորը պետք է լավ բարձրանա և բաց ոսկեգույն դառնա։ Հանել տապակը ջեռոցից և սառեցնել խմորի շերտերը:
Յուրաքանչյուր քառակուսի կտրել 2 շերտի: Կրեմը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ և քսել ներքևի շերտին, ծածկել վերևի շերտով։
Պատրաստի թխվածքի վրա առատորեն ցանել շաքարի փոշի:
Աղբյուր՝ Vkuhkne.ru