Խոհանոց

Անթերի տորթ, որը պարզապես թխել պետք չէ. շոկոլադ, խտացրած կաթ՝ հրաշալի արդյունքը երաշխավորված է

Անթերի տորթ, որը պարզապես թխել պետք չէ. շոկոլադ, խտացրած կաթ՝ հրաշալի արդյունքը երաշխավորված է

Ներկայացնում ենք շատ համեղ և գեղեցիկ շոկոլադե տորթ առանց ալյուրի, խմորի, ձվի:

Սերուցքը պետք է բավականաչափ յուղոտ լինի, շոկոլադը՝ դառը:

Բաղադրիչները հիմքի համար՝

250 գ. բիսկվիթային բլիթներ

200 գ. դառը շոկոլադ

1/2 բաժակ եփած խտացրած կաթ

1/2 բաժակ սերուցք (38% յուղայնությամբ)

Բաղադրիչները մուսի համար՝

500 մլ սերուցք (38% յուղայնությամբ)

1 փաթեթ (80 գ.) լուծվող վանիլային պուդինգ

2 ճ. գ. եփած խտացրած կաթ

Բաղադրիչները գլազուրի համար՝

150 գ. դառը շոկոլադ

150 մլ սերուցք (38% յուղայնությամբ)

50 գ. կարագ

Տորթի պատրաստումը՝

1. Կաթսայի մեջ խառնիր շոկոլադը, կարագը, եփած խտացրած կաթը և սերուցքը: Դիր կրակի վրա, մշտապես խառնիր մինչև համասեռ զանգված ստացվի:

Կաթսան կրակի վրայից վերցրու, մի քիչ սառած շոկոլադե զանգվածին ավելացրու ոչ շատ մանրացված բլիթները:

2. 24 սմ տրամագծով հանվող ձևամանի հատակին պերգամենտ դիր:

Բլիթներով շոկոլադե զանգվածը լցրու ձևամանի մեջ և հարթեցրու:

3. Խտացրած կաթով մուս պատրաստիր՝ խառնիր, հարիր սերուցքը և լուծվող պուդինգը: Վերջում խտացրած կաթ ավելացրու:

4. Մուսը լցրու հիմքի վրա, հարթեցրու: Տորթը մեկ ժամով սառցարանը դիր:

5. Գլազուրի համար հալեցու շոկոլադը և կարագը, ավելացրու սերուցքը, խառնելով հասցրու համասեռ վիճակի: Սառեցրու մինչև սենյակային ջերմաստիճան և լցրու մուսի վրա: Այն դրեք սառնարան:

Բարի ախորժակ

Կիսվել