Նշվել են 3 սուպերմթերքներ, որոնք բարելավում են հիշողությունը և ուղեղի աշխատանքը 40-ից հետո
Եթե նկատում եք հիշողության հետ կապված խնդիրներ, ապա դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս ձեր սննդակարգում ներառել այս երեք սուպերմթերքները։
Շատ մարդիկ տարիքի հետ սկսում են զգալ ճանաչողական ֆունկցիայի, հատկապես հիշողության անկում: Եթե դուք 40-ն անց եք և նկատում եք, որ ձեր հիշողությունը նախկինի նման չէ, կան բաներ, որոնք կարող եք անել, որպեսզի բարելավեք ձեր հիշողությունը:
Փորձագետներն ասում են, որ լավագույն բանը, որ դուք կարող եք անել այս դեպքում, ուղեղի համար առողջ սննդակարգին առաջնահերթություն տալն է։
Ձեզ ենք ներկայացնում 3 հիմնական մթերք, որոնք կօգնեն հիշողությունը և ուղեղի աշխատանքը։
1. Տերևավոր կանաչիներ
Տերևավոր կանաչիները, ինչպիսիք են սպանախը, կալե կաղամբը, բազուկի տերևները կարող են հրաշքներ գործել ուղեղի համար, հատկապես, երբ խոսքը վերաբերում է հիշողությանն ու տրամադրությանը:
«Տերեւավոր կանաչեղենը հարուստ է սննդանյութերով, այդ թվում՝ ֆոլաթթուով, վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով: Այս սննդանյութերը կարևոր դեր են խաղում ուղեղի առողջության համար և կապված են ճանաչողական ֆունկցիայի և տրամադրության կարգավորման բարելավման հետ:
2. Հապալաս
Չկա ավելի լավ բան, քան հատապտուղները, հատկապես հապալասը, երբ խոսքը վերաբերում է ամենաառողջ մթերքներին: Հապալասը հատկապես օգտակար է ձեր հիշողության համար։
Հապալասը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, մասնավորապես անտոցիանին կոչվող ֆլավոնոիդներով, որոնք կապված են ճանաչողական ֆունկցիայի և հիշողության բարելավման հետ:
Նրանք օգնում են պաշտպանել ուղեղը օքսիդատիվ սթրեսից և բորբոքումներից, որոնք կարող են նպաստել տարիքի հետ կապված ճանաչողական անկմանը: Նրանց միացությունները նույնիսկ ապացուցված են, որ բարելավել ուղեղի բջիջների միջև հաղորդակցությունը և բարձրացնել պլաստիկությունը, ինչը կարևոր է հիշողության համար:
3. Յուղոտ ձուկ
Սպիտակուցը ցանկացած առողջ սննդակարգի կարևոր բաղադրիչ է: Եթե դուք փնտրում եք այնպիսի տարբերակ, որն օգտակար է ձեր մարմնի և ուղեղի համար, ապա յուղոտ ձուկը հիանալի ընտրություն է: Ճարպային ձկները, ինչպիսիք են սաղմոնը, սկումբրիան և սարդինան, օմեգա-3 ճարպաթթուների հիանալի աղբյուր են։
«Օմեգա-3-ն էական նշանակություն ունի ուղեղի առողջության համար և կենսական դեր է խաղում ճանաչողական ֆունկցիայի պահպանման և տրամադրության կարգավորման գործում: Այս առողջ ճարպերն օգնում են նվազեցնել ուղեղի բորբոքումները, բարելավում են արյան հոսքը և նպաստում ուղեղի բջիջների աճին և զարգացմանը։