Հայկական Կանեփով տոլմայի պատրաստման եղանակն ու համի գաղտնիքը (Տեսանյութ)
Հայկական Կանեփով տոլմայի պատրաստման եղանակն ու համի գաղտնիքը (Տեսանյութ)
Հայկական այս եզակի դելիկատեսը տարածված է Գեղարքունիքի մարզում։ Այն ձավարով և բլղուրով տոլման է՝ ներծծված կանեփի յուղով պատրաստված շիրայով, որն էլ հենց ապահովում է տոլմայի առանձնահատկությունը, համն ու հոտը։
Կանեփով տոլման հիմնականում պատրաստում են շատ մեծ կաթսաներով և բաժանում բարեկամներին ու հարևաններին։
Այս համեղ ուտեստը բավականին դժվար և ժամանակատար է, որի ամբողջ ընթացքն ամենայն մանրամասնությամբ ներկայացված է տեսանյութում: