Կաթնային կրեմով ու շոկոլադե գլազուրով տորթ, հատուկ դեսերտի սիրահարների համար
Կաթնային կրեմով ու շոկոլադե գլազուրով տորթ, հատուկ դեսերտի սիրահարների համար
Համեղ բաղադրատոմս՝ դեսերտի սիրահարների համար:
Բաղադրությունը՝
Բիսկվիթի համար՝
ալյուր – 125 գր
ձու – 4 հատ
շաքարավազ – 150 գր
փխրեցուցիչ – 1 թ/գդ
հյութ կիտրոնի – 1 թ/գդ
բուսայուղ – 3 ճ/գդ
Կրեմի համար`
կաթ – 500 մլ
ձու – 2 հատ
շաքարավազ – 100 գր
օսլա (крахмал) – 30 գր
վանիլին – 0.5 թ/գդ
կարագ – 50 գր
Ջնարակի համար՝
սերուցք 30-35% յուղայնությամբ – 50 մլ
շոկոլադ սև – 200 գր
Գլազուրով տորթ պատրաստման եղանակ՝
Չափաբաժինները՝ 4-6: Պատրաստում ենք կրեմը: Կաթը լցնում ենք կաթսայի մեջ և եռացնում, այնուհետև ավելացնում ենք վանիլինը և կաթսան կրակից վերցնում: Ձվերը շաքարավազի և օսլայի հետ հարում ենք և անընդհատ խառնելով, զգուշորեն ավելացնում տաք կաթը:
Կրեմը լցնում ենք կաթսայի մեջ և դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա: Հասցնում ենք եռման աստիճանի և անընդհատ խառնելով, մի քանի րոպե եռացնում ենք: Կրակից վերցնում ենք և ավելացնում կարագը: Կրեմը սննդային թաղանթով ծածկում ենք և թողնում ենք սառչի:
Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Ալյուրը, շաքարավազն ու փխրեցուցիչը մաղով անցկացնում ենք և լցնում ամանի մեջ: Դեղնուցները, կիտրոնահյութը և բուսայուղը լցնում ենք մեկ այլ ամանի մեջ և խառնում ենք: Սպիտակուցները 100 գր շաքարավազի հետ հարում ենք մինչև փափուկ փրփուր ստանանք:
Սպիտակուցներն աստիճանաբար լցնում ենք դեղնուցներով զանգվածի մեջ և զգուշորեն խառնում ենք, այնուհետև, 3 անգամով, ավելացնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները՝ յուրաքանչյուր անգամ լցնելուց հետո լավ խառնելով: Թխում ենք 30-40 րոպե՝ 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստի բիսկվիթը սառեցնում ենք և 2-3 մասի կիսում: Յուրաքանչյուր շերտն առատորեն պատում ենք սառած կրեմով: Պատրաստում ենք ջնարակը: Սերուցքը տաքացնում ենք, խառնում հալեցրած շոկոլադի հետ և լցնում տորթի վրա: