Օգտակար

Ինչու մաղադանոսը պետք է լինի ձեր սննդակարգում․ բուժիչ հատկությունները

Մաղադանոսը ոչ միայն խոհարարության մեջ լայնորեն օգտագործվող խոտաբույս է, այլև ունի մի շարք բուժիչ հատկություններ։ Մաղադանոսը հնագույն ժամանակներից հայտնի կանաչի է:

Ահա դրա առողջարար հատկություններից մի քանիսը․

Բարձր հակաօքսիդանտ ակտիվություն
Մաղադանոսը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, ինչպիսիք են վիտամին C-ն, վիտամին A-ն և ֆլավոնոիդները։ Դրանք օգնում են պայքարել օքսիդատիվ սթրեսի դեմ, որը կարող է վնասել բջիջները և առաջացնել տարաբնույթ հիվանդություններ, այդ թվում՝ սրտային խնդիրներ և քաղցկեղ։

Ամրացնում է իմունային համակարգը
Իր մեջ պարունակվող վիտամին C-ն ու A-ն օժանդակում են իմունային համակարգի ուժեղացմանը՝ պաշտպանելով օրգանիզմը վարակներից։ Բացի այդ, մաղադանոսը հակաբորբոքային հատկություններ ունի, ինչը կարող է օգնել տարբեր բորբոքային հիվանդությունների ժամանակ։

Մաքրում է երիկամները
Այն ճանաչված է որպես դիուրետիկ միջոց, որը խթանում է մեզի արտազատումը և օգնում է մաքրել երիկամները։ Այն կարող է նպաստել նաև երիկամներում քարերի ձևավորման կանխարգելմանը։

Մաղադանոս

Օգտակար է մարսողական համակարգին
Այն ունի մարսողությունը խթանող հատկություններ։ Այն կարող է մեղմել փորացավերը և բարելավել աղիների աշխատանքը՝ օգնելով նաև գազերի և ուռուցքի խնդիրների ժամանակ։

Բարելավում է ոսկրերի առողջությունը
Այն հարուստ է վիտամին K-ով, որը կարևոր է ոսկրերի առողջության համար։ Այն օգնում է բարձրացնել ոսկրերի խտությունը և կանխարգելել ոսկրային խնդիրները, ինչպիսիք են օստեոպորոզը։

Վերահսկում է արյան շաքարը
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ մաղադանոսը կարող է օգնել նվազեցնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը, ինչը օգտակար է դիաբետի դեպքում։

Հակաբակտերիալ հատկություններ
Այն ունի հակաբակտերիալ հատկություններ, որոնք կարող են օգնել պայքարել մի շարք վարակների դեմ և պահպանել մաշկի առողջությունը։

Այս բոլոր հատկությունները մաղադանոսը դարձնում են ոչ միայն սննդարար հավելում, այլև առողջության համար օգտակար դեղաբույս։

Այն լայն տարածում գտավ իր բաղադրության մեջ առկա հարուստ վիտամինների և հանքանյութերի շնորհիվ։

Մաղադանոսի ամենահայտնի և էականում օգտակար հատկություններից է թարմ շնչառություն ապահովելու և պահպանելու, ինչպես նաև ախորժակը գրգռելու հատկությունը։

Այն հարկավոր է օգտագործել թարմ վիճակում, քանի որ սառեցված և չորացրած վիճակում այն կորցնում է իր օգտակար հատկությունների զգալի մասը։

Կարելի է պարզապես ուտել մաղադանոս կամ պատրաստել թուրմ

Թուրմը պատրաստելու համար հարկավոր է 2 ճ/գ թարմ մաղադանոսի վրա լցնել 2 բաժակ եռման ջուր, թողնել՝ թրմվի որոշ ժամանակ, քամել և խմել օրական 2 անգամ։
Եթե դուք կոկտեյլների կամ սմուզիների սիրահար եք, ապա կարող եք ձեր նախընտրած բաղադրատոմսերի մեջ ավելացնել մաղադանոս։

Բացի դրանից, թարմ մաղադանոս կարելի ավելացնել նաև ամենօրյա ճաշատեսակների մեջ։

Կիսվել