Ե՞րբ նախաճաշել և ո՞րն է նախաճաշի ճիշտ տարբերակը. սննդաբան
Ե՞րբ նախաճաշել և ո՞րն է նախաճաշի ճիշտ տարբերակը. սննդաբան
Սննդաբան Լիլիթ Բասյանը իր ինստագրամյան էջում կիսվել է օգտակար տեղեկությամբ։
«Ե՞րբ նախաճաշել և ո՞րն է նախաճաշի ճիշտ տարբերակը.
Հաճախորդներս հաճախ պնդում են, որ ոչ մի կերպ չեն կարողանում նախաճաշել, ոմանք էլ հակառակը՝ արթնանում են սովի ահավոր զգացումով։
Նախաճաշելը պարտադիր է, ցանկալի է՝ արթնանալուց 1-1,5 ժամ անց։ Նրանք, ովքեր շաքարային դիաբետ ունեն, ոչ մի դեպքում չպետք է բաց թողնեն նախաճաշը։
Հավատացեք, եթե երեկոյան վերջին անգամ ուտեք քնելուց 3 ժամ առաջ, առավոտյան ուղղակի կերազեք նախաճաշի մասին։
Ճիշտ կլինի առավոտյան արթնանաք և մի բաժակ տաք ջուր խմեք, հետո միայն նախաճաշեք։
Առավոտյան միայն նախաճաշելը քիչ է, պետք է դա ճիշտ անել։ Նախաճաշը պետք է երկար ժամանակով լիցքավորի օրգանիզմը էներգիայով և վիտամիններով։
Քաղցրավենիքն ու ֆաստֆուդը՝ հագեցած պարզ ածխաջրերով և վնասակար ճարպերով, այս նպատակին չեն ծառայում։
Պետք են բարդ ածխաջրեր՝ ապուրների տեսքով, մանրաթելերով հարուստ մրգեր, ձու, որն ունի սպիտակուցի և ամինաթթվի ունիկալ համադրություն, տվորոգ, հաց (зерновой), որոնք պարունակում են կալցիում։
Դրանք և՛ կհագեցնեն ձեզ, և՛ կտան այն, ինչ պետք է օրգանիզմին»։