Աղցան լոբով և հավի մսով
Աղցան լոբով և հավի մսով
Եգիպտացորենով և բանջարեղենով աղցանին լոբին և հավը հագեցվածություն կհաղորդեն։ Կստանաք լիարժեք ուտեստ, որը կարող է արագ հագեցնել ձեր քաղցը։
Գեղեցիկ զարդարելով, վստահաբար այս աղցանը կարելի է մատուցել տոնական սեղանին:
Աղցան լոբով և հավի մսով․ Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- հավի ֆիլե 1 հատ
- կարմիր լոբի սեփական հյութում 300 գ
- պահածոյացված եգիպտացորեն 300 գ
- լոլիկ 200 գ
- պեկինյան կաղամբ 100 գ
- յուղալի թթվասեր 50 գ
- սխտոր 2 պճեղ
- աղ՝ ըստ ճաշակի
Աղցան լոբով և հավի մսով․ Պատրաստման եղանակը`
Եփել հավի կրծքամիսը, կտրատել բարակ գեղեցիկ շերտերով։ Չինական կաղամբը մանր կտրատել։ Կարմիր լոլիկը կտրատել խորանարդիկներով։
Այս ամենը խառնել, դրա մեջ ավելացնել պահածոյացված եգիպտացորենն ու կարմիր լոբին, որոնցից պետք է նախապես քամել հեղուկը։
Իհարկե ցանկալի է կարմիր լոբին վերցնե ոչ թե պահածոյացված, այլ չորացրած գորիսի լոբի, եփելուց առաջ պարտադիր է մեկից երկու ժամ գոլ ջրի մեջ թրջած պահել, ջրաքամել, որից հետո նոր խաշել։ Այս մեթոդով խաշելու դեպքում լոբուց հեռանում են գազերն ու այն առավել արագ է խաշվում։
Լցնել թթվասերը կամ եթե տոնական սեղանի համար է, ապա մայոնեզը՝ այն առավել հագեցած և ընդգծված է համ է հաղորդում աղցաններին
Մանր կտրատած կամ ավելի լավ է ճզմած սխտորը միայն ավելի համեղ կդարձնի աղցանը։
Դե, արդեն աղ անել ըստ ճաշակի: Խառնել աղցանը և մատուցել։
Ցանկության դեպքում աղցանը կարելի է համեմել ձիթապտղի յուղով։
Աղբյուր՝ baxadratomser.am