Օգտակար

Նշվել են 3 սուպերմթերքներ, որոնք բարելավում են հիշողությունը և ուղեղի աշխատանքը 40-ից հետո

Եթե ​​նկատում եք հիշողության հետ կապված խնդիրներ, ապա դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս ձեր սննդակարգում ներառել այս երեք սուպերմթերքները։

Շատ մարդիկ տարիքի հետ սկսում են զգալ ճանաչողական ֆունկցիայի, հատկապես հիշողության անկում: Եթե ​​դուք 40-ն անց եք և նկատում եք, որ ձեր հիշողությունը նախկինի նման չէ, կան բաներ, որոնք կարող եք անել, որպեսզի բարելավեք ձեր հիշողությունը:

Փորձագետներն ասում են, որ լավագույն բանը, որ դուք կարող եք անել այս դեպքում, ուղեղի համար առողջ սննդակարգին առաջնահերթություն տալն է։

Ձեզ ենք ներկայացնում 3 հիմնական մթերք, որոնք կօգնեն հիշողությունը և ուղեղի աշխատանքը։

1. Տերևավոր կանաչիներ

kale

Տերևավոր կանաչիները, ինչպիսիք են սպանախը, կալե կաղամբը, բազուկի տերևները կարող են հրաշքներ գործել ուղեղի համար, հատկապես, երբ խոսքը վերաբերում է հիշողությանն ու տրամադրությանը:

«Տերեւավոր կանաչեղենը հարուստ է սննդանյութերով, այդ թվում՝ ֆոլաթթուով, վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով: Այս սննդանյութերը կարևոր դեր են խաղում ուղեղի առողջության համար և կապված են ճանաչողական ֆունկցիայի և տրամադրության կարգավորման բարելավման հետ:

2. Հապալաս

hapalas

Չկա ավելի լավ բան, քան հատապտուղները, հատկապես հապալասը, երբ խոսքը վերաբերում է ամենաառողջ մթերքներին: Հապալասը հատկապես օգտակար է ձեր հիշողության համար։

Հապալասը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, մասնավորապես անտոցիանին կոչվող ֆլավոնոիդներով, որոնք կապված են ճանաչողական ֆունկցիայի և հիշողության բարելավման հետ:

Նրանք օգնում են պաշտպանել ուղեղը օքսիդատիվ սթրեսից և բորբոքումներից, որոնք կարող են նպաստել տարիքի հետ կապված ճանաչողական անկմանը: Նրանց միացությունները նույնիսկ ապացուցված են, որ բարելավել ուղեղի բջիջների միջև հաղորդակցությունը և բարձրացնել պլաստիկությունը, ինչը կարևոր է հիշողության համար:

3. Յուղոտ ձուկ

Սպիտակուցը ցանկացած առողջ սննդակարգի կարևոր բաղադրիչ է: Եթե ​​դուք փնտրում եք այնպիսի տարբերակ, որն օգտակար է ձեր մարմնի և ուղեղի համար, ապա յուղոտ ձուկը հիանալի ընտրություն է: Ճարպային ձկները, ինչպիսիք են սաղմոնը, սկումբրիան և սարդինան, օմեգա-3 ճարպաթթուների հիանալի աղբյուր են։

«Օմեգա-3-ն էական նշանակություն ունի ուղեղի առողջության համար և կենսական դեր է խաղում ճանաչողական ֆունկցիայի պահպանման և տրամադրության կարգավորման գործում: Այս առողջ ճարպերն օգնում են նվազեցնել ուղեղի բորբոքումները, բարելավում են արյան հոսքը և նպաստում ուղեղի բջիջների աճին և զարգացմանը։

Կիսվել նյութով