Հայկական Կանեփով տոլմայի պատրաստման եղանակն ու համի գաղտնիքը (Տեսանյութ)

Հայկական Կանեփով տոլմայի պատրաստման եղանակն ու համի գաղտնիքը (Տեսանյութ)

Հայկական այս եզակի դելիկատեսը տարածված է Գեղարքունիքի մարզում։ Այն ձավարով և բլղուրով տոլման է՝ ներծծված կանեփի յուղով պատրաստված շիրայով, որն էլ հենց ապահովում է տոլմայի առանձնահատկությունը, համն ու հոտը։

Կանեփով տոլման հիմնականում պատրաստում են շատ մեծ կաթսաներով և բաժանում բարեկամներին ու հարևաններին։ Այս համեղ ուտեստը բավականին դժվար և ժամանակատար է, որի ամբողջ ընթացքն ամենայն մանրամասնությամբ ներկայացված է տեսանյութում: