Խոհանոց

Տնական հաց ընդամենը 25 րոպեում․ հրաշալի բաղադրատոմս տանը հաց թխելու համար

Տնական հաց ընդամենը 25 րոպեում․ հրաշալի բաղադրատոմս տանը հաց թխելու համար։

Բաղադրիչներ՝

այլուր – 250 գրամ,

չոր խմորիչ – 6 գրամ,

աղ – 4 գրամ,

կարագ և մարգարին – 30 գրամ,

կաթ – 100 մլ․

ջուր – 50 մլ․

Վրան քսելու համար`

1 դեղնուց,

5 գրամ կաթ։

Տնական հացի պատրաստումը՝

Խառնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները, ավելացնում մարգարին, կաթ և ջուր։ Հունցում ենք խմոր։ Ձևավորում ենք գունդ խմոր, ծածկում կափարիչով և դնում տաք տեղում 90 րոպե։ Այնուհետև փխրեցնում ենք և թողնում 10 րոպե։

Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 5 մասի, ամեն մասը գրտնակել ուղղանկույնների, պտտել և ամրացնել ծայրերը։ Թողնում ենք հանգստանա կես ժամ։ Անում ենք կտրվածքներ և քսում ենք դեղնուց և կաթ։ Թխում ենք 180 աստիճանի տակ  20-30 րոպե։

Բարի ախորժակ։

Կիսվել