Խոհանոց

Նուրբ թխվածքաբլիթ կաթնաշոռային խմորից

Նուրբ թխվածքաբլիթ կաթնաշոռային խմորից

Նուրբ թխվածքաբլիթ կաթնաշոռային խմորից․ պատրաստվում է շատ հեշտ և արագ։ Շատ համեղ տնական թխվածքներ, որը պատրաստելու համար հարկավոր չէ մեծ ջանքեր գործադրել։

Բաղադրիչներ՝

կաթնաշոռ – 250 գրամ,

մարգարին – 100 գրամ,

ալյուր – 400 գրամ,

ձվի դեղնուց – 2 հատ,

շաքար – 120 գրամ,

վանիլին – 1 գրամ,

սոդա – 1/4 թեյի գդալ,

աղ – 1 պտղունց։

Նուրբ թխվածքաբլիթների պատրաստման եղանակը՝

Խառնել կաթնաշոռը մարգարինի, շաքարի, վանիլի, աղ և ձվի դեղնուցի հետ։ Հարում ենք պատառաքաղով մինչև միատարր զանգված ստանալը։

Աստիճանաբար ավելացնում ենք խառնած սոդան ալյուրի հետ և հունցում ենք փափուկ խմոր։

Ալյուրը կարող է պահանջվել ավելի շատ կապված կաթնաշոռի յուղայնությունից և դեղնուցի չափերից։ Գրտնակում ենք խմորը 2-3 մմ հաստությամբ և կտրում ենք բաժակի տրամագծի չափով շրջանակեր։

Նուրբ թխվածքաբլիթ

Դնում ենք 3 կամ 4 շերտեր իրար վրա և զգուշորեն պտտում պատրաստելով ռուլետներ։ Բաժանում ենք ռուլետը դանակով մեջտեղից 2 մասի։

Անում ենք 2 վարդեր և դնում տապակայի մեջ, որը պատված է խոհանոցային թղթով

Եփում ենք 180 աստիճանի տակ մոտ 20 րոպե մինչև ախորժալի կարմիր գույն ստանալը, փորձելով չվառել։

Լցնում ենք տաք վարդերի վրա շաքարի փոշի։

Կիսվել