Խոհանոց

Խոզի բուդը ջեռոցում, ախորժելի և հյութեղ

Խոզի բուդը ջեռոցում, ախորժելի և հյութեղ

Ինչպես պետք է ճիշտ պատրաստել խոզի բուդը ջեռոցում, որ այն ախորժելի և հյութեղ լինի։ Ժամանակն է նախապատրաստվել ամանորին և մի լավ մտածել ամանորյա ուտեստների մասին, թե ինչ կարելի է պատրաստել և ինչպես։

Հայկական տոնական սեղանին կա մի բան, որը առանց քննարկման, պետք է պարտադիր լինի։ Դա խոզի բուդն է՝ ջեռոցում պատրաստված։ Էլ ի՞նչ նոր տարի, առանց խոզի բդի: Այդ իսկ պատճառով, առաջարկում ենք այդ պատասխանատու գործին անցնելուց առաջ, դիտել տեսանյութը։

Խոզի բուդ պատրաստման եղանակ

Պատրաստել մարինադը. Միջին մեծության ամանի մեջ խառնել ձիթապտղի յուղը, կիտրոնի հյութը, մանանեխը, քիմիոնը, խնկունին, աղը, պղպեղը, և մանրացրած սխտորը։

Մարինացրեք բուդը. Խոզի բուդը լավ լվացեք ու չորացրեք։ Բուդի վրա կատարեք մի քանի կտրվածքներ և մարինադը քսեք բուդի վրա, հատկապես կտրվածքների մեջ։ Սա կօգնի, որ համերը լավ ներթափանցեն մսի մեջ։ Մարինացրեք բուդը սառնարանում 2-3 ժամ կամ ավելի երկար, եթե ժամանակ ունեք։

բուդ

Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել բանջարեղեն. Եթե ցանկանում եք, կարող եք խոզի բուդի կողքին թավայի մեջ դնել կարտոֆիլ, գազար, սոխ կամ այլ բանջարեղեն՝ դրանք նույնպես մարինացնելուց հետո։

Թխել. Թավայի մեջ դրեք բուդը և ջեռոցը տաքացրեք մինչեւ 180°C (350°F)։ Բուդը թխեք 1.5-2 ժամ՝ կախված բուդի չափից։ Ամեն 30 րոպեն մեկ թավայից վերցրեք հյութը և քսեք բուդի վրա, որպեսզի այն մնա հյութալի և չչորանա։

Ստուգել պատրաստվածությունը. Բուդը պատրաստ կլինի, երբ ներքին ջերմաստիճանը կհասնի 70-75°C (160-170°F), կամ երբ կտրելիս հյութը պարզ կլինի, առանց արյունահոսքի։

Հանգստանալ. Բուդը հանեք ջեռոցից և թողեք հանգստանա մոտ 10-15 րոպե, որից հետո միայն կտրատեք և մատուցեք։

Առաջարկում ենք դիտել նաև տեսանյութը

Կիսվել