Օգտակար

Ինչպե՞ս պաշտպանվել քաղցկեղից՝ բանանի օգնությամբ

Այս հոդվածից դուք կսովորեք, թե ինչպես կարելի է բանանի օգնությամբ պաշտպանվել քաղցկեղից։

Հասած բանանը հիանալի պաշտպանություն կապահովի քաղցկեղից։ Ճապոնացի գիտնականների հետազոտությունների համաձայն՝ հասած բանանը մուգ կեղևով կամ մուգ դեղին գույնով՝ սևավուն բծերով, ակտիվացնում է իմունային համակարգի պաշտպանիչ բջիջները։ Խոսքը վերաբերում է նեյտրոֆիլներին և մակրոֆագներին, որոնք պատասխանատու են հակաբորբոքային TNF-ալֆա սպիտակուցի արտադրության համար, որը կարող է պայքարել քաղցկեղի դեմ:

Հայտնի է, որ այս միրգը մեծ օգուտներ է բերում մեր առողջությանը և գործնականում ճարպ չի պարունակում: Այս օգտակար հատկությունների շնորհիվ խորհուրդ է տրվում ամեն օր բանան ուտել։ Երիկամների հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդիկ չպետք է չափից շատ օգտագործեն բանանը, քանի որ բանանը մեծ քանակությամբ կալիում է պարունակում:

Բանանը շատ սննդարար միրգ է։ Այն հիմնված է օսլայի վրա՝ ուժի աղբյուր, այդ իսկ պատճառով բանանը հաճախ օգտագործվում է մարզիկների էներգետիկ ըմպելիքներում։ Անհրաժեշտության դեպքում բանանը կարող է նաև արագ հագեցնել ձեր քաղցը։

Կալիումը նույնպես կարևոր տարր է, որը կարելի է ստանալ բանանից։ Այն պայքարում է օրգանիզմում աղի ազդեցության դեմ, այդ իսկ պատճառով հասած բանանը չափազանց օգտակար է հիպերտոնիայով տառապող մարդկանց համար։

Բանանը պարունակում է նաև A, C և K վիտամիններ, ցինկ, կալցիում, նատրիում, երկաթ և այլ հանքանյութեր։

Պետք է հիշել, որ հասած բանանը զգալիորեն բարձրացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը, ուստի խորհուրդ չի տրվում շաքարախտով հիվանդներին:

Քաղցկեղի կանխարգելում

Ճապոնացի գիտնականների հետազոտությունների համաձայն՝ քաղցկեղը կանխարգելելու համար պետք է ընտրել միայն այն բանանները, որոնք մգացել են կամ հասունացել են կեղևի վրա բծերով։ Գերհասունացած մրգերը խթանում են օրգանիզմում բջիջների արտադրությունը TNF-ալֆա սպիտակուցի բարձր պարունակությամբ՝ հզոր պայքարող քաղցկեղի դեմ: Այս գործընթացը մեծացնում է իմունային համակարգի՝ քաղցկեղի բջիջների դեմ պայքարելու կարողությունը: Ապացուցված է, որ որքան հասուն է բանանը, այնքան այն պարունակում է ալկալային միացություններ՝ բնական նյութեր, որոնք ակտիվացնում են արյան սպիտակ բջիջների (լեյկոցիտների) գործողությունը, ինչը չի լինում չհասած մրգեր ուտելիս:

Եթե ​​թարմ բանան չեք սիրում, կարող եք դրանք փոխարինել բանանային աղանդերով կամ սմուզիներով (դրանց յուղալի կառուցվածքը կպահպանի բոլոր օգտակար հատկությունները): Մենք առաջարկում ենք ձեզ մի քանի պարզ բաղադրատոմսեր.

Բանանով գետնանուշով տորթ

Այս ցածր կալորիականությամբ աղանդերը էներգիա կհաղորդի, կհամապատասխանի ցանկացած ճաշի և կունենա վերը նշված բուժիչ ազդեցությունը:

Բաղադրությունը

125 գ հաց առանց չոր մասի
500 մլ ցածր յուղայնությամբ կաթ
4 ձու
2 հասած բանան
8 ընկույզ (ցանկալի է պնդուկ)
5 գ կարագ

Պատրաստման եղանակ

Թխելու համար նախատեսված ձևը կարագով քսել։
Հացը մանրացնել տապակի մեջ և ավելացնել կաթը։
Ձվերը հարում ենք և ամեն ինչ խառնում, մինչև համասեռ խմոր ստանանք։ Թողնել 10 րոպե։
Բանանը կտրատել շերտերով և դնել կաղապարի հատակին։ Լցնել խմորի մեջ և ավելացնել աղացած ընկույզը։
Թխել 180ºC-ում 25-30 րոպե։

Բանանի պաղպաղակ

Բաղադրությունը

4 հասած բանան
250 մլ սերուցք
1/2 կիտրոն
հալված շոկոլադ (ցանկալի է այն, որը պարունակում է 90% կակաո)

Պատրաստման եղանակ

Հարիչի կամ բլենդերի միջոցով մաքրել կեղևավորված բանանը և ավելացնել կիտրոնի հյութ։
Հարած սերուցքի կեսը աստիճանաբար խառնում ենք խյուսի մեջ, մինչև ստանանք սերուցքային զանգված։

Ստացված զանգվածը լցնել փոքր տարաների մեջ և դնել սառցախցիկում 1 ժամ։ Մատուցելուց առաջ ավելացնել հալած շոկոլադը։

Կիսվել