Աշխարհ

Դուբայի թանկարժեք շոկոլադը վտանգավոր է դարձել ռուսների մեծ մասի համար

Դուբայի թանկարժեք շոկոլադը պիստակի միջուկով վտանգավոր է դարձել ռուսների մեծամասնության համար։ Միևնույն ժամանակ, շոկոլադն այնքան տարածված է բնակչության շրջանում, որ կատաիֆիի խմորն արդեն սպառվել է խանութներում: Այս մասին Bavnews.am-ը տեղեկանում է Life.ru-ից։

Արևելյան քաղցրավենիքի շուրջ թրենդը սահմանել է ԱՄԷ-ում հրուշակեղենի խանութի հիմնադիրներից մեկը։ Նա շոկոլադը, ընկույզը, պիստակի մածուկը և կատաիֆի խմորը խառնել է իրար։ 200 գրամանոց մեկ սալիկը պարունակում է ավելի քան հազար կալորիա և մոտ 65 գրամ պիստակի մածուկ, ինչը երեք անգամ գերազանցում է նորմայից: Սոցցանցերում բլոգերները քաղցրավենիք են ուտում միանգամից։

Իրական Դուբայի շոկոլադը վաճառվում է ԱՄԷ-ում, սակայն այն կարելի է գնել միայն որոշակի ժամերի, և ապրանքը շատ արագ է վաճառվում։ Շատերը փորձում են ինքնուրույն պատրաստել այն, բայց այս գաղափարը կարժենա կլորիկ գումար՝ հաշվի առնելով բոլոր բաղադրիչները: Իսկ կատաիֆի խմոր գտնելը հեշտ գործ չէ՝ այն արդեն սպառվել է ռուսական խոշոր խանութներում։

Դուբայի թանկարժեք շոկոլադ

Սննդաբան Քրիստինա Ֆրանցն ասել է, որ բարձր կալորիականության և յուղայնության բարձր պարունակության պատճառով Դուբայի շոկոլադը չպետք է ավելացվի շաքարային դիաբետով, գիրություն ունեցող և ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց սննդակարգում։ Իսկ ընկույզը կարող է փորլուծություն և այլ անակնկալներ առաջացնել աղեստամոքսային տրակտից։

Նախկինում Առողջապահության նախարարությունը հայտնել էր, որ ռուսաստանցիների միայն 35,7%-ի մարմնի քաշը նորմալ սահմաններում է: Մնացած բոլորը կարող են օգտագործել Դուբայի շոկոլադ, բայց չափավոր՝ օրական ընդամենը 20 գրամ։

Կիսվել