Անուշաբույր հայկական գաթա տոնական սեղանների ու ամենօրյա վայելքի համար
Անուշաբույր հայկական գաթա տոնական սեղանների ու ամենօրյա վայելքի համար:
Բաղադրիչներ՝ խմորի համար
ալյուր – 400 գ
կարագ – 250 գ
ձու – 2 հատ+ 1 սպիտակուց
սոդա – 1 թ/գ
վանիլին – 10 գ
թթվասեր – 250 գ
Միջուկի համար՝
ալյուր – 1 բաժակ
կարագ – 125 գ
շաքարավազ – 1,5 բաժակ
վանիլին – 5 գ
Վրան քսելու համար՝
ձու – 1 հատ (դեղնուց)
կաթ – 1ճ/գ
Հայկական գաթա պատրաստման եղանակը՝
Խորը ամանի մեջ խառնում ենք ալյուրը, սոդան, վանիլինն ու սառեցրած կարագը: Ստացված զանգվածը տրորում ենք ձեռքերով՝ վերածելով փշրանքի:
Ստացված փշրանքի կենտրոնում անում ենք փոսիկ, այդ փոսիկի մեջ լցնում ենք թթվասերը, ավելացնում ենք ձվերն ու սպիտակուցը, խառնում ենք ստացված զանգվածը պատառաքաղով ու հունցում ենք փափուկ խմոր:
Միջուկի համար առանձին ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրն ու սառեցրած կարագը: Տրորում ենք ստացված զանգվածը՝ վերածելով փշրանքի, ավելացնում շաքարավազն ու վանիլինը և խառնում:
Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 3 գնդի, յուրաքանչյուրը բացում 3 մմ շերտով, վրան լցնում ենք պատրաստի միջուկը և փաթաթում ռուլետի ձևով:
Ստացված ռուլետները կտրատում ենք՝ տալով գաթայի տեսք, դնում պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, վրան քսում ենք հարած դեղնուցն ու կաթը և թխում ջեռոցում 25-30 րոպե 180 աստիճանում:
Բարի ախորժակ