Օրվա լավագույն սկիզբը՝ մի բաժակ սուրճի կամ թեյի հետ. նրբահամ մաննի՝ նարնջի համով

Օրվա լավագույն սկիզբը՝ մի բաժակ սուրճի կամ թեյի հետ. նրբահամ մաննի՝ նարնջի համով: Նրբահամ մաննի՝ նարնջի համով. մի բաժակ սուրճի կամ թեյի հետ ուղղակի աննկարագրելի է:

Կարելի է եփել ինչպես մեծ կեքսի չափով, այնպես էլ պարզապես փոքր ֆորմաներով, ըստ ցանկության.

Ներկայացված բաղադրատոմսից կստացվի 6-8 բաժին:

Բաղադրիչներ՝

Ձու — 2հ

Շաքարավազ — 150գր

Մաննի 150գր

Թթվասեր կամ կեֆիր — 250գր

Վանիլ — 2թ/գդ

Նարինջ — 1հատ

Ալյուր 120-150գր

Խմորիչ — 2թ/գդ

Շոկոլադ — 100գր

Պատրաստման եղանակը՝

Ալյուրը խառնել թթվասերին՝ թողնել 30րոպե:

Նարնջից քամել հյութը — անհրաժեշտ է 100մլ:

Ձուն հարել շաքարավազի հետ:

Ավելացնել հյութը, մաննին ու խառնել:

Վերջում ավելացնել խմորիչը, ալյուրն ու ստանալ միասեռ զանգված:

Ստացված զանգվածը լցնել տարրայի մեջ ու դնել ջեռոցը՝ 180 ջերմաստիճան ջերմաստիճանի տակ 30 — 35 րեպե:

Շոկոլադը հալեցնել ու արդեն թխված մաննին պատել ամբողջությամբ:

Բարի ախորժակ