Մթերքներ, որոնք չի կարելի պահել սառնարանում, բայց մենք սխալմամբ պահում ենք այնտեղ

Մթերքներ, որոնք չի կարելի պահել սառնարանում, բայց մենք սխալմամբ պահում ենք այնտեղ։

Շոգ եղանակին տնային տնտեսուհիները ավելի ուշադիր են սննդի օգտագործմանը և ամեն ինչ ստիպված դնում են սառնարան։

Բայց փորձառու և խոհանոցում կոփված կանայք շատ լավ գիտեն, որ կան մթերքներ, որոնք չի կարելի պահել սառնարանում։ Դրանցից են՝

1. Հաց

Հացն ավելի արագ է չորանում անօդ սառնարանում, քան հացամանի մեջ։ Հացը երկար կարելի է թարմ պահել հացի տոպրակների մեջ՝ դնելով դրանք չոր և զով տեղում։

2. Լոլիկ

Որքան սառն է լինում լոլիկը, այնքան կորցնում է իր բնական համային հատկանիշները։ Լոլիկն ավելի համեղ կլինի, եթե թողնեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում։

3. Սոխ և սխտոր

Պետք է պահել օդափոխվող չոր տեղում։ Սառնարանում ոչ միայն սխալ է սոխ կամ սխտոր դնելը, այլև դրանց հոտը տարածվում է մյուս մթերքների վրա։

4. Թխվածք

Թխվածք (բացառությամբ՝ սերուցքով և պաղպաղակով պատրաստվածները) – թխվածքները պետք է պահել հերմետիկ տուփերում։

5. Ավոկադո

Եթե չեք ցանկանում, որ ավոկադոն շատ արագ հասնի, ապա այն թողեք թղթե տոպրակների մեջ։ Իսկ հակառակ դեպքում՝ մրգամանի մեջ դրեք բանանի կողքին։