Արմավը՝ հրաշք, բնական դեղամիջոց մի շարք հիվանդությունների դեպքում

Արմավը՝ հրաշք, բնական դեղամիջոց մի շարք հիվանդությունների դեպքում

Արմավը, ինչպես ասում է ժողովուրդը՝ խուրման, հարուստ է մանրաթելերով, ինչը կարևոր է մարսողության կարգավորման համար:

Բացի այդ, արմավի պարունակության մեջ մտնող բնական շաքարի շնորհիվ կարելի է առօրյայում շաքարի օգտագործմանը նվազեցնել արմավի օգտագործման հաշվին:

Արմավը ոչ միայն շատ համեղ, այև առողջության համար օգտակար սննդամթերք է:

Bavnews.am-ը իր ընթերցողին է ներկայացնում արմավի ոչ միայն օգտակար այլև բուժիչ հատկությունները։

Սիրտանոթային հիվանդություններ

Կալիումի և մագնեզիումի բարձր կոնցենտրացիայի պատճառով բժիշկները խորհուրդ են տալիս այն օգտագործել սրտանոթային հիվանդությունների դեպքում:

Արմավում սելենի առկայությունը նվազեցնում է անոթային պաթոլոգիաների զարգացման հավանականությունը:

Մարսողական համակարգի խանգարումներ

Արմավը խորհուրդ է տրվում օգտագործել աղիքային խանգարումների և փորկապության համար: Մանրաթելն օգնում են բարելավել աղիքային միկրոֆլորան:

Պեկտինը ունի պարուրող հատկություն, ինչը օգտակար է ստամոքսի բորբոքային հիվանդությունների և թթվայնության բարձրացման դեպքում:

Հղի և կերակրող կանանց համար շատ օգտակար է

Արմավը օգտակար է հղի և կերակրող կանանց համար, քանի որ նրանում հայտնաբերված նյութերը նպաստում են հորմոնի օքսիտոցինի սինթեզին:

Այն ամրացնում է արգանդի պատերը և օգնում է բարելավել աշխատուժը: Օքսիտոցինը նպաստում է նաև կրծքի կաթի արտադրությանը:

Արմավը կոսմետոլոգիայում

Կոսմետոլոգիայում, արմավի էքստրակտը օգտագործվում է տարբեր քսուքների և դիմակների մեջ: Այն պարունակում է տենին, որը վերականգնում է մաշկի առաձգականությունը:

Բացի այդ, արմավենին իր մեջ առկա միացությունների շնորհիվ ունի հակաբորբոքային և իմունամոդուլացնող ազդեցություն: Նրանք պահպանում են մաշկի երանգը և դանդաղեցնում ծերացման գործընթացը:

Հոգնածության, նյարդային լարվածության և վատ իմունային համակարգի դեպքում

Իր սննդային բարձր արժեքի և շատ օգտակար նյութերի շնորհիվ, արմավը խորհուրդ է տրվում օգտագործել մարդկանց՝ հիվանդությունից հետո վերականգնման ժամանակահատվածում, ֆիզիկական աշխատանքի կատարման ընթացքում, հոգնածության և ապատիայի զգացմունքները նվազեցնելու համար:

Արմավը բարելավում է նյարդային գործունեությունը:

Այն նաև շատ օգտակար է տարեցներին

Սելենը և մագնեզիումը նվազեցնում են սրտի հիվանդությունների ռիսկը, ինչը ծայրաստիճան օգտակար է տարեցների համար:

Արմավի օգտագործումը խոհարարության մեջ

Խոհարարության մեջ օգտագործվում են չոր և թարմ արմավը: Նրանք հաճախ ուտում են պարզապես որպես աղանդեր թեյի հետ, նաև չրերի հետ միասին, անգամ պանրով կամ ծածկված շոկոլադով: Բացի ուղղակի օգտագործումից, արմավը ավելացվում են կաթնամթերքին, դրանից պատրաստում են աղցաններ, մսային ուտեստներ, խմորեղեն, ալկոհոլի և քացախի հատուկ տեսակներ:

Կալորիականությունը 100գր՝ 292 կկալ։

Սպիտակուցներ՝ 2,5 գր։

Ճարպեր՝ 0,5 գր։

Ածխաջրեր՝ 69,2 գր։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Bavnews.am-ը։